Beteg Network - Egészség és Életmód Portál

3.0 Beta

Nyilvánosságra hozta honlapján az Állami Foglalkoztatási Szolgálat annak a 17 idősotthonnak a nevét, amelyek illegálisan működnek. Az engedély nélküli intézmények gyakran károkat okoznak a betegeknek, amely az egészségi mellett lehet vagyoni kár is - írja a Magyar Nemzet.

A listán szereplő tizenhét intézmény azonban csak töredéke az engedéllyel nem rendelkező, még fel nem kutatott intézményeknek - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a listán szereplő 17 intézmény ellen jelenleg is folyik az eljárás. Az feketén működő intézmények listája innen tölthető le: LISTA

Az engedély nélküli szociális szolgáltatások főként Hajdú-Bihar, Somogy és Pest megyében terjedtek el. A szervezet szerint az ellátottakat a legkiszolgáltatottabb ember közül választják, akiknek jog- és érdekérvényesítő képessége gyenge, fizikai állapotuk rossz. A szolgálat szerint az engedély nélküli intézmények gyakran károkat okoznak a betegeknek, amely lehet anyagi, vagyoni kár is. Ez akár jelentheti az ellátott ingatlanjának a megszerzését is tartási szerződés jogcímén, vagy a szolgáltatás színvonalához képest magas térítési díj beszedését.

Az ÁFSZ szerint előfordulhat az élet és a testi épség sérelmével járó károkozás is, amely szélsőséges esetben, a megfelelős gondozás hiánya miatt akár az ellátott halálához is vezethet.

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=full_szocpol_gyermekved_engedelynelkul

Belépés

Látogatók

Oldalainkat 88 vendég és 0 tag böngészi